2018 m. birželio 11 d., pirmadienis

Interjero projektas



Interjero projektas kai kam gal asocijuojasi tik su Versace plytelių parinkimu, Itališkų baldų prakišimu klientui, dar kokiu kosminiu sprendimu, kuris niekam nereikalingas ir kainuoja ketvirtį namo - tai maždaug kam to reikia - sofą ir pats Gintaro balduose galiu nusipirkti. Iš tikro Interjero projekte spalvelės ir sofkutės yra mažoji darbo dalis. Žemiau papunkčiui padėsčiau, kokie darbai mūsų atveju įėjo į interjero projektą ir pamatysite, kad ten daugiau techninių reikalų, nei "glamūrinių".

Komercinį pasiūlymą dėl interjero projekto gavome kartu su namo projektavimo pasiūlymu iš tų pačių Kubinis metras architektų, tik sutartį dėl namo projektavimo pasirašėme anksčiau, o dėl interjero projektavimo - 6 mėnesiais vėliau. Čia šiek tiek prašovėme, nes nors buvome gavę raštišką komercinį pasiūlymą ir net sutarties juodraštį, kai atėjo eilė sutarčiai pasirašyti, architektai už tą pačią kainą nebenorėjo daryti 3D vizualizacijų visiems kambariams - sutiko tai daryti tik pagrindinei erdvei - svetainei ir virtuvei. Anot architektų per tiek laiko sumažėjo ir pabrango jų resursai.

Buvau labai karštas šiuo klausimu, bet kai atvėsau, radome kompromisą - mainais už tai, kad negausiu visų kambarių 3D, galėsiu nemokamai platinti namo projektą kur noriu, nors sutartyje buvome sutarę tai įkainoti 500 EUR. Primenu, kad savo projektą, jei dėl jo man nebus gėda, norėsiu nemokamai platinti per kiek įmanoma daugiau kanalų, o to tikslas - kad jei kam nors tiktų tradicinės architektūros, tačiau gan modernus namas - galės pasistatyti projektavimui neišleidžiant nei euro. Na čia gausis, kaip tipinis "Dzūkiška pirkia" projektas nemokamai, plius tinklaraštis su visais namo pliusais, minusais ir kainomis. Taigi, kad statybos man teiktų daugiau malonumo ir mažiau streso - pasakiau sau - "Viskas yra gerai, suradome kompromisą, aš esu patenkintas ir judame į priekį". Taigi praktinis patarimas - kuo greičiau raityti parašus ant sutarčių ar bent el. laiškuose užfiksuokite kainos galiojimą.

Prieš pradedant apie patį interjerą noriu pasakyti, kad kambarių išplanavimas ir net baldų išsidėstymas būna žinomas ir nedarant interjero projekto - t.y. išdiskutuojama namo projektavimo metu, kuomet pateikiami ir galiausiai pasitvirtinami namo projektiniai pasiūlymai. Žemiau tai, ką jau žinojau prieš pradedant interjero projektą (interjero projekto metu kai kas kažkiek keitėsi, tačiau neesmingai):

I a. projektinis pasiūlymas
II a. projektinis pasiūlymas
Trumpai namo logika tokia - I a. skirtas 2 pagrindiniams gyventojams (sakykime mums pensijoje), II a. - priklausomai nuo laikotarpio ir šeimyninės situacijos - jaunimui, svečiams, mūsų darbo kambariams, o taip pat retai naudojamiems malonumams (pirtelė ir vonia).

Po suraitytais parašais ir 1900 EUR interjero projekto kaina (primenu, kad namas - 105 kv.m. 1 a. su gyvenama mansarda) užfiksuoti šie įeinantys darbai:
  • Baldų išdėstymo planas;
  • 3D projektas svetainei ir virtuvei;
  • Santechnikos planas;
  • Apšvietimo prietaisų planas su pririšimais;
  • Jungiklių ir rozečių planas su pririšimais;
  • Laiptinės dizaino išklotinės;
  • Grindų dangų išdėstymo planas;
  • Sienų apdailos medžiagų planas;
  • Šildomų grindų planas;
  • Numatytų sienų išklotinės;
  • Lubų aukščių planas;
  • Naujų pertvarų montavimo planas;
  • Gipso kartono nišų / pertvarų detalizacija;
  • Šviestuvų parinkimai.
Mes neėmėme brangiausio paketo, kuomet galimas servisas iki baldų parinkimo ir dar daug dalykų, kurių nepamenu - ėmėme, paketą, kuris dengia mūsų svarbiausius poreikius.

Interjero projektą pradėjome daryti iš kart po to, kai pasitvirtinome namo projektą ir pridavėme statybų leidimui. Taip anksti tai darėme dėl to, kad pas mus plokštuminiai pamatai, o juos liejant jau turi išsivedžioti kanalizaciją, vandens padavimą ir šildymą - taigi turi žinoti, kur stovės kriauklės, klozetai, vonios, indaplovės ir panašiai. Ir laiko vis tiek pritrūko - galutinius santechnikos planus tvirtinomės jau pradėję daryti pamatus.

Ar patenkinti sprendimu darytis interjero projektą? - Taip patenkinti. Darėmės, įsirenginėdami butą, tai statant namą interjero projektas dar prasmingesnis. Klausiau radio laidą su lenkų architektu. Manau lietuviai labai panašūs į lenkus. Mintis buvo tokia - visi žmonės kratosi tipinių projektų, įrengtų būstų - nori pasidaryti viską individualiai, bet galiausiai butai/namai tampa vis tiek panašūs, nes žmonės keliauja į tas pačias parduotuves, renkasi panašias tinkamas ar netinkamas spalvas, plyteles, baldus, naudojasi tomis pačiomis "šnai per kainas akcijomis" ir t.t.:) Tai vat jei jau tikrai nori pasidaryti viską individualiai - interjero dizaineris tikrai tave pakreips teisinga linkme, o tu tame kūrime dalyvauti tikrai kviečiamas! Tačiau jau praėjus visus projektavimo etapus ir beveik užsisakius namo sienas galiu pasakyti, kad tipinis projektas turi labai daug prasmės - už santykinai nedidelę kainą gauni ir patikrintus sprendimus, ir namo mazgus, ir, jei projektas populiarus, ištaisytas klaidas.

Žemiau aptarsiu pagrindinius mūsų interjero projekto punktus - pirmiau eis tie punktai, kurie man buvo atlikti anksčiau ir žemyn, kas buvo atlikta vėliau:

Baldų išdėstymo planas - na tai vienareikšmiškai labai reikalingas dalykas, nes tuos išdėstymus darys žmonės tai darę daugybę kartų. Mes susidūrę su vienu butu, kur taip pat padėjo interjero architektai. Nesinori daryti klaidų, taip pat šioje stadijoje daugiau mažiau apsibrėžiama ir kaip atrodys pagrindiniai baldai - stalai, kėdės, sofos, foteliai, virtuvė, o mes jau dabar galime žiūrinėti ir rinktis šiuos baldus. Tokį wish list'ą galime siųsti architektams, o jie pasakys, kas jų manymu mums labiau tinka. Kam įdomu esmę galite detaliau pažiūrėti čia: 1 ir 2 aukštas arba vizualiai jau aukščiau pateiktuose paveiksliukuose.

3D projektas - mes darėmės tik pagrindinių mūsų erdvių - svetainės ir salono - 3D projektus - čia grynai dėl finansų. Jei teisingai supratau, mūsų architektai dabar kratosi tik dalies erdvių 3D projektavimo ir siūlo arba nesidaryti, arba darytis viską. Mes esame patenkinti, kad pasidarėme 3D toms pagrindinėms erdvėms - labai padeda įsivaizduoti ir mastelius, ir spalvas, ir pačius baldus. Užeikite ir pasivaikščiokite po mūsų saloną bei virtuvę šioje nuorodoje, kurioje patalpinami 3D projektai - bus aiškiau, kas tai yra. Jei nuoroda nebeveikia - parašykite komentaruose, nors žadėjo, kad ji bus aktyvi visą gyvenimą:).

O čia iš tos pačios nuorodos pagamintas primityvus video:


Na o kas tingi ir žiūrėti, ir naršyti - permeskite keletą vizualizacijų:







Prieš darant 3D projektą mes jau turime susidėlioti visą baldų išdėstymo planą, nes tai yra labai laikui imlus darbas ir jį reikia daryti, kai viskas yra išdiskutuota. Aišku, pamačius 3D įsineša nauji pakeitimai, bet jie jau nebėra tokie dideli, dauguma dalykų jau yra aptarta ir susiderėta šeimoje (su krauju ar be jo:)).

Santechnikos planas - Labai techninis ir labai reikalaingas dalykas - žemiau I a. santechniko planas:


I a. santechnikos planas
Aišku, santechnikos planas galimas tik jau susidėliojus interjerą - kur stovės kokie baldai, klozetai, dušo kabinos ir t.t. Na jis mums buvo ypatingai reikalingas, nes jo reikalavo plokštuminių pamatų statytojai - jei santechnikos planą tektų man pačiam darytis, nemiegočiau naktimis - bet tikrai yra žmonių, kas sugeba patys pasidaryti viską - kai kam pavyksta net be klaidų...:) Na mes pirkome paslaugą ir aš miegojau ramiai. Jei bus klaidos - galės neramiai miegoti arba architektai, arba pamatų statytojai, nes aš juos pastoviai žadinsiu:)

Apšvietimo prietaisų planas su pririšimais - žemiau, kaip tai atrodo, o kas nori geresne rezoliucija - žiūrėkite čia. Na tai labai aiškus planas, kur kokį apšvietimą mes jungiame ir ar jungiame paprastu išjungiu/įjungiu jungikliu ar perjungėju (vienoje vietoje įjungiu/išjungiu, kitoje išjungiu/įjungiu ir, jei reikia - tą patį susiprojektuoji trečioje vietoje). Taip pat čia matosi, kur tiksliai yra šviestuvai. Visa ši informacija yra pakankama elektrikui, taip pat puikus pirkinių sąrašas jungikliams, laidams ir šviestuvams. Jei elektrikas ne kreivarankis - turėtų viskas įvykti pagal planą, svarbu mes patys su planu turime susipažinti ir išdiskutuoti šeimose.

I a. Šviestuvų ir jungiklių planas

II a. Šviestuvų ir jungiklių planas
Jungiklių ir rozečių planas su pririšimais - čia tas pats, kas su apšvietimu, tik apie rozetes. Tokia pat naudinga informacija elektrikui, toks pat šaunus shopping list elektros prekių įmonėje. Apšvietimo jungikliai čia dubliuojasi dėl to, kad jie dažnai eina šalia rozečių - taigi gali matyti ar aplamai viskas telpa, be to šiame plane numatomi ir tikslūs rozečių bei jungiklių aukščiai - na žinote kad nereiktų virtuvės apšvietimo jungti atsidarius virtuvės spintelės:) Taip pat šiame plane nurodoma, kur yra rozetė, o kur paliekamas laidas. Šis planas kartu su apšvieimo planu man labiausiai įstrigo, kai įsirenginėjome butą - tiesiog buvo planas ir meistrai viską pagal jį padarė. Nebuvo jokių nesusipratimų, tikiuosi nebus ir šį kartą. Kam įdomu - užmetam akytę:

I a. Rozečių ir jungiklių planas

II a. Rozečių ir jungiklių planas
Laiptinės dizaino išklotinės - problema pas mus, kad namo projektavimo metu buvo įdėti per statūs laiptai. Užpykau ant architektų, nes manęs neįspėjo, kad tie laiptai bus kažkiek kompromisiniai - na aš žiūrėdamas į projektą matau laiptus, kambarius ir kaip ir toliau viską turi žinoti architektai, o man viskas tinka. Taigi, kai pradėjome projektuoti sienas (namo konstruktyvas) - prasidėjo bandymai padidinti pakopų skaičių įsikertant į tas vietas, į kurias anksčiau nebuvo įsikertama. Sugebėjome įterpti dar dvi pakopas.  Dėl to užtruko visi derinimai su konstruktoriumi, reikėjo perderinti II a. santechnikos planą. Be to architektų buvau paprašytas derintis su laiptų statytojais (kurių aš tiesą pasakius dar neturėjau), kaip jie galvoja montuoti laiptus. Susiradau vienus, sumokėjau 50 EUR už jų laiką bendraujant su architektais. Dizaino išklotinė - tai ne pačių laiptų projektas, kurį galite paduoti gamintojams ir gauti pakopas, laiptasijas ir pan. - tai labiau pakopų išdėstymas ir dizainas. Taigi laiptų dizaino projektas - tai dar ne viskas, bet iš kitos pusės tai irgi nemažai, nes architektai bendravo su laiptų statytoju, paskui su sienų konstruktoriumi. Tai sakykime taip - tikrai reikalinga dalis, tiesiog čia klaidų buvo padaryta ne interjero, bet namo projektavimo dalyje. Be to laiptai nebebus patys komfortiškiausi. Ar realybėje bus viskas gerai - pamatysime. Gerai, kad II aukštas pas mus skirtas arba svečiams, arba jaunimui. Bet reikia lukterti namo ir tada galutinai parašysiu, ar viskas baigėsi laimingai. Laiptų dizaino išklotinės:

Grindų dangų išdėstymo planas - šiame brėžinyje nurodoma nuo kurios vietos pradėti grindų klojimo darbus. Apskaičiuojama skirtingų dangų kiekiai, paskaičiuojam kokio ilgio grindjuostės reikalingos. Kartais būna tam tikrų grindų klojimo dizaino spendimai kur svarbu pavaizduoti grindininkui.

Sienų apdailos medžiagų planas - informacija, kurioje vietoje bus dažomos sienos vienokia ar kitokia spalva (su spalvų kodais), o kur bus tapetuojama, ar naudojamos kitos apdailos medžiafos. Čia mažiausiai gilinausi, nes matyt spalveles pasiliksim "desertui" su peiliais ir šakėmis. Nors šiaip generaliai aišku, kad pas mus turės būti šviesios sienos, nes gyvename tarp miškų, taigi samanėlės ir pilkos spalvos bus pakankamai už lango.

Šildomų grindų planas - pas mus elektrins grindinis šildymas ir viskas yra paprasčiau - turi t.t. ilgio kabelius (ilgis priklauso nuo gamintojo bei reikalingos galios) - ir jį turi daugiau mažiau vienodai pavynioti tose namo dalyse, kur nėra badų ir namo pertvarų. Tokio planelio vėl reikalavo plokštuminių pamatų statytojas ir kaip man nedašuto pasitikrinti interjero projekto sutarties - žodžiu nepagalvojau, kad ši paslauga man įeina - pamačiau tai tik dabar, kai rašau šį įrašą:) Pasidariau primityvius projektėlius ranka - ir žinokit gan tiksliai susiprojektavau. Tačiau jei pamatai pas jus - ne plokštuminiai, o šildymas - grindinis ne elektrinis - jums reiktų rimtesio planelio, kurį va pasirodo man būtų padarę interjero dizaineriai:)

Numatytų sienų išklotinės - daroma tik tuomet, jei sienose atsiranda tam tikri nestandartiniai sprendimai su dizainu (pvz. jei yra jungiklių išdėstymas kitoks nei įprastai, galbūt atsiranda kažkur išskirtiniai nišų spendimai) - žodžiu tos vietos, kur statybininkai gali nesuprasti. 

Lubų aukščių planas - jei yra tam tikri lubų spendimai - nurodoma, kurioje vietoje leidžiasi lubos, kurioje aukštėja (nurodomi aukščiai). Taip pat pavaizduojamos nišos su aukščiais įmontuojamiems ar paslėptiems šviestuvams - kitaip tariant - viskas, kas susiję su lubose atsiradusiais interjero dizaino sprendimais.

Naujų pertvarų montavimo planas - realiai visos sienos jau buvo numatytos darant namo architektūrinį projektą. Šis planas būtų daromas, jei atsirastų papildomų naujų pertvarų. Pas mane visos sienos buvo numatytos iš anksto, taigi toks planas nebuvo reikalingas.

Gipso kartono nišų / pertvarų detalizacija - šis punktas daromas tuomet kai  baldų plane yra numatytos nišos, kurios formuojamos iš gipso kartono. Pvz. labai dažnai san. mazgo patalpoje apsiuvamas tualeto bakelis per visą sieną ir šioje sienoje yra numatytos nišos pasidėti įvairiems daiktams. Detalizacijoje būna nurodoma nišos aukštis, plotis, atstumas nuo žemės. Na tarkime pas mus tokia Gipso kartono nišų detalizacija:


Šviestuvų parinkimai - pradžioje yra iš principo pasiūlomi, o vėliau susiderinami šviestuvai - kur liustros, kur sieniniai šviestuvai, kur kryptiniai šviestuvai, kur LED panelės ir t.t. Dizainas maždaug irgi būna aiškus - jei nėra aišku, atverčiamas katalogas, parodoma, kas turima omenyje. Galiausiai pateikiami 3 tiekėjų komerciniai pasiūlymai - tai buvo paskutinis darbas, kuris ir užbaigė visą interjero projektą ir palydėjo galutine sąskaita už paslaugas:).

Tai lyg ir viską apie interjerą pakalbėjau - ar jums tai panašu į šampaniuko gurkšnojimą su "savo dizainere"? Kam įdomu - galite parsisiųsti visą interjero projektą čia.

Ar patenkinti Kubinis metras architektų pasirinkimu? Įvertinus net kelias klaidas, sudėjus viską esame patenkinti. Įvertinus, kiek jie visko padarė ir kiek mes  prašėme pakeitimų ir perdarymų - nežinau, ar aš už tokius pinigus leisčiausiai kankinamas savo darbe:) Tiksliau pinigai nėra tikrai maži mums, bet iš tikro tai nėra toks darbas - prisėdau porą savaičių, padariau ir viskas. Tai ilgas darbas etapais - jau vien tik šiandien praėjo daugiau nei metai, kai mes dirbame ir tik ties interjeru - ir tik dabar sumokėjome paskutinę dalį. Gal keli momentai, kurie man kliuvo:

Mūsų interjeras perėjo per 3 žmones - pradėjo viena pagrindinių architekčių, paskui perleido jaunam kolegai, kuriam palikus įmonę, perėmė kita jauna kolegė. Iš vienos pusės nėra to tokio asmeninio ryšio su žmogumi, iš kitos pusės - sistema veikia, jei kažkas suserga ar palieka darbą. Kai mes per daug nesvaigstame apie grožius ir mums nereikia glamūrinio priėjimo, tai šis momentas mums nėra kažkoks minusas.

Kitas dalykas - labai ilgai buvo derinamos smulkmenos per finalinius sienos konstruktyvo darbus. Kadangi tai vyko žiemą, kai didieji statybų darbai paprastai būna sustoję, o ir mes patys aptingę - vėl - laikas praskriejo, bet šiaip mes kažkaip sienų konstruktorių beveik 2 mėnesius tampėme už ūsų tai dėl nevisai pragalvotų laiptų, tai dar dėl kažko. Galiausiai jis neapsikentė ir pasiėmė kitų darbų, dėl ko mūsų konstruktyvas dar ilgiau išsitempė. Tačiau visi kiti darbai - kad ir teikiami vizualiniai pasiūlymai po mūsų pastabų - vyko tikrai pakankamai operatyviai ir čia mes kartais ne taip operatyviai sureaguodavome.

Pora grubių klaidų buvo padaryta, greičiausiai be didesnių pasekmių, nes turėjome vietos sureaguoti:
1. Nors buvo žinoma, kad bus IKEA virtuvė, nebuvo numatytas IKEA virtuvėm būdingas niuansas - jei įmontuojamas šaldytuvas stovi prie sienos (kaip kad bus pas mus) ir durelės atsidarinėja į sienos pusę - kad durelės pilnai atsidarytų, o šaldytuvo stalčiai galėtų pilnai išsitraukti - reikalinga 5-7 cm. kompensacinė juostelė tarp sienos ir šaldytuvo (ypač, kai durelės turi rankenėles). Na mes to nežinojome, bet architektai galėjo tai susižinoti. Mes sienos nebegalėjome stumti, lango irgi (nes jis toje sienoje vienas ir turi vizualiai eiti per centrą) - bet turėtų viskas būti gerai. Žemiau foto ne mūsų virtuvės ir durelės atsiremia ne į sieną, bet stalviršį - tačiau problema ta pati - atidarius šaldytuvą - apatinis stalčius ne pilnai išsitraukia:



2. Kažkaip vienoje svarbioje vietoje buvo pamiršta, kad II a. stogas šlaitinis ir vonioje suprojektuota dušo galvutė šlaite taip, kad reiktų praustis pasilenkus. Čia nebuvo problemos - perkėlėme dušo galvutę į priešingą pusę, tačiau nesupratau, kaip taip iš viso įvyko.

Tikiuosi daugiau klaidų nebus, o jei jos išlys - būtinai papildysiu įrašą ir apie papildymą pakomentuosiu - taigi tinklaraščio apačioje užsisakykite naujus komentarus į savo el. pašto dėžutę.
Na matote, kiek prirašiau apie interjero projektą. Aišku kažką vis tiek būsiu pamiršęs. Tai ar būtų čia tiek rašymo, jei interjeras būtų vien tik apie Cavalli tapetus ir marmuro stalviršius?

Kaip visada kviečiu pamėgti mus Facebook paskyroje dzukiskapirkia.blogspot.com


17 komentarų:

  1. Laba diena, grazus projektas, idomus irasas :) aktualus klausimas butu laiptu pakopu aukštis ir gylis? esame panašioje situacijoje kaip jus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Sveiki. Dėl gylio nežinau, bet aukštis komfortiškas 16.5-18 cm. 20 cm pakenčiamas. O pas mus bus apie 19 cm. Pasiskambinau vienam laiptininkui - paa jį 17.5 cm ir norėtųsi 17.

      Panaikinti
    2. Pas mus dabar iseina 19cm reiks bandyt gal dar zemint, aciu uz info:)

      Panaikinti
    3. Pamatavau buto laiptinės - aukštis 15 cm., gylis 30 cm. Tai šie laiptai tikrai patogūs. Būtnai padiskutuokite šeimoje - gal pasiskambinkite keliems draugams su aukštesniais laiptais, nuvykite pas juos. Manau, jei jūs naudosite pastoviai (tarkime miegmieji II a) - tai labai svarbu. Mūsų atveju tai sodyba ir II a. skirtas daugiau jaunimui ir svečiams:)

      Panaikinti
  2. Dėl 1. niuanso labai nereikia pergyventi. Reikia tik tinkamą šaldytuvą išsirinkti. Mes ką tik pastatėme IKEA virtuvę ir šaldytuvą prie pat sienos. Viskas atsidaro kuo puikiausiai. Šaldytuvas pirktas ne iš IKEA ir durelių tipas kitoks nei jūsų nuotraukoje.

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Tai super geros naujienos! Gal nesunku būtų šaldytuvo modelį pasakyti?

      Panaikinti
    2. BOSCH KIS87AF30 jis turi vyrius ant pačio šaldytuvo ir plokštės sukasi tiesiai ant šaldytuvo, durelės neslankios.

      Panaikinti
    3. Mes ne tik šaldytuvą, bet ir visą buitinę techniką pirkome ne iš IKEA. Mus iš pradžių gazdino dėl indaplovės, kad ją reikia pirkti tik iš IKEA, bet mums nei viena nepatiko. Radome, kad BOSH gamina, kurios tinka IKEA virtuvėms.

      Panaikinti
    4. Jau domimės:) Tikrai IKEA indaplovių stalčiai nemielai atsidaro.

      Panaikinti
  3. Perskaičiau antrą pastebėjimą ir atsiminiau, kaip užsakinėjau sieninę spintą šlaitinėje sienoje. Atvažiavo vadybininkė, išsimatavo (liniuote). Laukiu ilgai labai brėžinių, kad patvirtinčiau išmatavimus ir pasirašytame sutartį. Mane spaudžia pervesti avansą ir tada jau jie man atsiųs brėžinį. Nepasidaviau. Sulaukusi brėžinių išsižiojau- kas antros durys suprojektuotas taip, kad tiesiog neatsidarytų- remtųsi į šlaitines lubas. Ir vadybininkei paaiškinus, kad taip negerai, nesisarinės- ji nesupranta ir aiškina, kad viskas čia gerai. Kelias dienas laiškais bandžiau įtikinti :) Galiausiai taip ir nesulaukiau pataisyto brėžinio...

    Kai atvažiavo kitas meistras supratau, kas yra matavimas- lazeriu tai prigulęs, tai ant kopetėlių palipęs gal valandą matavo ir vis aiškino kaip labai svarbu tiksliai šlaitus susimatuoti ir kiekvienas duris, nes gi ne visada idealiai grindys ar lubos lygios būna ir t.t.

    Net įdomu, ką būčiau gavusi iš pirmos firmos:)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Įdomu įdomu, kaip elgtųsi pirma įmonė. Tokias įmones į juodus sąrašus reikia traukti - keičia, eina į nuostolius, paskui atlyginimų nemoka, tada va matuotojas ima su ribotom žiniom ir eina į dar didesnius nuostolius.

      Panaikinti
  4. Visai teisingas mūsų architektų Kubinis metras straipsniukas apie interjerą, ypač jei jį kursite patys: http://www.kubinismetras.lt/straipsniai/jei-kursite-interjera-do-it-yourself-principu/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_campaign=jei_kursite_interjera_namams_patys&utm_term=2018-06-22

    AtsakytiPanaikinti
  5. Na įdomu kaip jums gausis, mes tai vis tik ne Kubinio interjerą pasirinkome, kažkaip vienas iš dalykų, kurių pabijojau ir buvo tai, kad teks dirbti ne su tuo, su kuo susitinki pirmam aptarimui :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau viskas bus gerai. Patogiau gal, kad nereikia derinti mums interjero ir namo architektų - jei kažkas pasistumia - pasistumdo abejose dalyse. O šiaip interjero projekte daugiau techninių reikalų.

      Panaikinti
  6. Tiesiog norėjau padėkoti kad paviešinote planus, davė minčių savo būsto įrengimui :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Super Justai! Malonu, kad kažkam naudingi ir senesni įrašai:) Sėkmės statybose!

      Panaikinti