2017 m. birželio 24 d., šeštadienis

Namo projektas II variantas

Prieš kelis mėnesius buvau paskelbęs namo projekto I variantą. Labai dėkingas už visus komentarus - super naudinga buvo su jumis pasitarti - sudėjus jūsų, draugų architektų nuomones, savo galvą ir perėjus visas derybines stadijas "namo bendrijoje", namukas nežymiai pasikeitė.

Kas mažiau mus prisimena, primenu - projektas - sodyba, kurioje kažkada gyvensime, o pats namas - šiuolaikinis, siekiant išlaikyti Dzūkiškos pirkios tūrius ir dalį puošybos, bet prisitaikant prie šių laikų poreikių ir tendencijų.

Vizualiai labiausiai matomi pakeitimai - atsirado uždaras nešildomas gonkelis (tambūrėlis) vietoje buvusio atviro, nebeliko stoglangių, tačiau atsirado 2 langiukai namo skliautuose vietoje vieno:


Akcentas - uždaras nešildomas gonkelis vietoje buvusio atviro

Akcentas - įgilinta vitrina uždaroma medinėmis langinėmis (mažesnė vizualinė tarša)


Akcentas - nebeliko stoglangių, kurie gadino Dzūkišką architektūrą

Akcentas - atviras gonkelis, kurio skliautas - stiklinis su V-formos skirtukais

Akcentas - ne dvišlaitis, bet vienšlaitis gonkelio stogas


Akcentas - 2 langeliai skliaute, o ne vienas (kažkiek kompensuos stoglangių nebuvimą)


Išorinės namo puošybos dar nesimato ir greičiausiai architektai neužmes jos - čia eigoje manau reiks priiminėti sprendimus. Pažindinamės su meistrais, kurie tai yra darę tarkime Musteikos kaime. Tačiau renkantis gonkelį buvo nemažai darbo nuveikta - apvažiuotas ne vienas kaimas, prifotografuota galybė skirtingų langų formų, skirtingų suskirstymų. Atlikus šį darbą buvo ir suformuluotas galutinis poreikis - tiek gonkelių stogų, tiek langelių suskirstymo. Jei kažkam įdomu - visos gonkelių nuotraukos, kurias pripyškinau Dzūkijoje.

Gali pasikoreguoti ir namo pagrindinių skliautų dailylenčių raštas, nes tipiškai jis būdavo komplikuotesnis nei V-formos:)

Viduje pasikoregavo judėjimo keliai, protingiau sudėstyta pirtelė. Žemiau pirmo aukšto ir mansardos išdėstymas:

Pirmas aukštas

Antras aukštas
Kas liečia vidinį išplanavimą - mes koncentruojames, kad ištikimiausi namo gyventojai gyvens I a., tačiau, kad nesukelti namo kvadratūros, rečiau naudojamus objektus, kaip vonia ar pirtelė, keliame į II a.

Šiuo metu reikia kelis smulkius reikaliukus sutvarkyti ir siųsime projektėlį statybos leidimui gauti. Interjeras taip pat procese - daugiau mažiau pasitvirtinome funkcinį zonavimą, dabar laukiame vizualinių pasiūlymų iš mūsų architektų Kubinis metras.

Paraleliai turiu apsispręsti, kokio šiltumo namo "kailinius" darytis ir nusiųsti užduotį SIP skydų gamintojams dėl kainos paskaičiavimo. Taip pat padaryti grunto tyrimai, laukiame pamatų projekto. Žodžiu iš lėto, bet ne atgal, o į priekį. Visus grunto tyrimus, elektros, pamatų, geodezinius ir t.t. projektėlius manau sudėsiu į vieną postą.

Nėra daug šansų, kad kažką keisime, nes tikrai skyrėme tam laiko ir į visus argumentus manau turėčiau kontrargumentus. Tačiau, galite komentuoti, klausti ir reikšti savo nuomonę - dabar jau nieko nebijau:)

Beja, kas naudojasi Facebook - trumpesnius etapėlius, kaip pvz. Grunto tyrimai, mes keliame ten iš karto. Nesame agresyvūs Facebook'e, tad neįkyrėsime. Like, Follow, Share facebook.com/dzukiskapirkia.

12 komentarų:

  1. Labai labai gražus namukas, ką čia ir pridurti. Dedate daug pastangų siekdami maksimalaus autentiškumo, šaunuoliai. Dėl vienšlaičio stogo, tai čia tikrai dzūkiška architektūrinė detalė, bet man toks vaizdas čia iš tingėjimo jie tokius stogus darė, man dvišlaitis gražiau, tad mes tokio varianto atsisakėme. Šiaip ar taip, jūs turėsite abu variantus :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui! Iš pradžių buvo dvišlaitis. Žmonai vienšlaitis atrodė naujoviškesnis, nors jis kaip tik istoriškai senesnis. Tai ir palikom vienšlaitį. O tingėjimas nėra blogai:)

      Panaikinti
  2. Uzdaras tamburas - labai protingas sprendimas!

    AtsakytiPanaikinti
  3. nu gi kaip pasidarysi, taip ir turėsi :) sėkmės vystant realybėje! o mes seksime, nes vaizdelis daug geresnis nei pirmojo :) bus kaip pradžiamokslis visiems norintiems kažko panašaus!

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Dėkui! Norėtųsi, kad realybėje vaizdelis būtų geresnis, nei ant popieriaus:)

      Panaikinti
  4. Užsiseivinu šitą straipsnį ateičiai. Žadame keltis gyventi į namą, tai pravers tikrai :) Statybinius konteinerius jau radau, kur užsakinėsiu :)

    AtsakytiPanaikinti
  5. Sveiki, o pataisytame namo projekte Jūsų namo stogo kampas gal pasmailėjo? Kiek laipsnių gavosi? 40-45? Galėčiau paskaičiuoti pagal namo plotį ir bendrą aukštį. Šiaip įdomu.

    AtsakytiPanaikinti